HACCP, ÉLELMISZERHIGIÉNIA


HACCP készítés

HACCP kézikönyv, dokumentáció kidolgozása, gyakorlati segítség, tanácsadás vendéglátó egység, élelmiszerbolt, élelmiszer előállító létesítéséhez, hatósági engedélyeztetéséhez, működtetéséhez, FELIR azonosító igénylése.


HACCP felülvizsgálat

HACCP felülvizsgálata vagy kiegészítése, a vonatkozó törvényi előírások, az aktuális jogszabályi változások figyelembevételével, meglevő rendszer átalakítása, felújítása, üzemeltető váltás, tevékenységi kör bővülése esetén is.


Tanácsadás

Induló vállalkozás esetén helyszíni gyakorlati tanácsadás, a kialakítás, az elrendezés, a szükséges berendezések vonatkozásában. Engedélyeztetés lefolytatása, kérelem, FELIR azonosító igénylése.


HACCP oktatás

Működő HACCP rendszer esetén javasolt az évenkénti ismétlődő oktatás valamennyi érintett munkavállaló részére.
A tevékenységben bekövetkező bármilyen változást követően szintén oktátást kell biztosítani a munkavállalóknak.


Minősítés

NÉBIH-minősítés hiányában közétkeztetés nem végezhető. Elfogadott átmenetileg a minősítés iránti kérelem benyújtásának visszaigazolása. A minősítést kérheti vendéglátó is. A minősítés eredményét, amely legfeljebb két évig, illetve visszavonásig érvényes, a NÉBIH a honlapján folyamatosan közzéteszi. A minősítés az adott létesítményre és adott üzemeltetőre vonatkozik. Üzemeltető változása esetén új minősítést kell kérni.